Breivik ska ha utsatts för sexuella övergrepp som barn. Oj vad intressant, här kanske svaret på gåtan finns: i psykologiska faktorer. Man har nu kommit med den rättspsykiatriska undersökningen av mannen. Breivik är sjuk säger den. Det kan man hålla med om. Men hur sjuk? Rättsliga faktorer åsido, låt oss slippa höra kulturkoftorna sitta och analysera Breiviks barndom nu. Men så blir det antagligen. Jag menar, MSM förnekar sig inte. När Ulrike Meinhof diskuterades 1976 sas hon ju vara ett offer för omständigheterna, enbart inriktad på att revoltera mot sitt borgerliga förflutna. Det privata tilläts inte bli politiskt, varken då eller nu. ab ab exp exp exp dn dn svd

Offentligheten har sagt sitt: Breivik ska ses som ett fall för psykologin och inget annat. Att jämföra honom med andra gärningsmän som Kaczynski och Meinhof och se till den politiska effekten, det är ointressant. Att se till de ontologiska faktorerna, om verklighetsuppfattning hos Breivik och oss andra, är ointressant. Att se vad hans dåd betyder i kontexten av 2011 är ointressant.

Att se vad det hela betyder i relation till vad som är att vänta är ointressant.
Välkommen till krebastormen, välkommen till 2011. ABB har sått vind och 2012 skördar vi stormen. Surf that tsunami! Det här blir som reformationen, franska revolutionen och första världskriget ihop.

ABB är ”history in the making” och det ska bli intressant att följa utvecklingen. Revolutionen har börjat, reformationen är på väg. Snart får vi tyngre tornados men då är det bara att rycka fram som en infanterist medan flygande fästningar sopar rent i terrängen.

Stormen rasar, krebabomber faller. Från KREtsBAna faller skrot som blir till BOMBER när de landar. Om det har jag skrivit här. Nu blir det hela psykosocial verklighet.

Så skrev jag på bloggen 28 oktober i år. Men detta och annat föll inte vissa på läppen. Jag förlorade en praktikplats, jag hängdes ut i Mittnytt. På det hela rätt roande. Men för andra regimkritiker är det oroande: man får idag inte analysera Breiviks dåd bortom den rena dagisanalysen.

Jag har tagit avstånd från våld, det kan varje läskunnig person intyga. Men det räcker inte, som radikal i Sverige 2011 brännmärks man. Läs mer här, det är en garanterat intressant tråd. Den handlar om yttrandefrihet och dess informella gränser. Den handlar om de oskrivna reglerna för vad som får och inte får sägas i Sverige 2011.

Relaterat
Paranoia, science fiction och Breivik
På väg ut i Terra Incognita
Svenssonaffären
Thomas Cole: "The Voyage of Life: Old Age", 1842


منبع:
http://lennart-svensson.blogspot.com