Den svenska insatsen i Libyen debatteras. Behövs en större styrka? Jag skulle säga: ta hem alla våra styrkor. Men Sveriges roll i MENA-krisen är marginell. Här är det andra, mer elementära krafter som dominerar. Och då menar jag inte USA, Frankrike eller någon annan världslig makt som försöker knäcka Khadaffi. Nej, det gäller profetian om MAHDIN eller DEN TOLFTE IMAMEN.

I ett tidigare blogginlägg återgav jag profetior som sa att Mahdin skulle uppenbara sig vid årets Hajj. Mahdin kallas även Den tolfte Imamen, en mäktig typ av andlig styrka.

Nu har jag läst på Wikipedia om Mahdin/Den tolfte Imamen. Vad får man sig till livs då? Vad som främst slår mig är en profetia som säger att han inte kommer att dyka upp ett udda år. Därför skulle han alltså inte komma i år utan möjligen nästa år, det ödesdigra 2012. I det länkade inlägget (Svenssongalaxen i våras) återgav jag C-J Callemans text där det visst var vid årets Hajj Mahdin skulle komma. Men jag har aldrig tagit det som uppenbarad sanning, läs inlägget. Nu kommer alltså ännu ett förbehåll: det där om att Mahdin inte ska komma ett udda år.

Sedan skriver Wikipedia om hur Mahdin kan komma att se ut. Vissa passager säger att han kommer att vara arab, ha ett furstligt utseende och så vidare. Se Wiki för detaljer.

Vad ska Mahdin då göra när han väl kommit? Han ska bekämpa Antikrist (q v Matt 24:24, 2Tess 2:3-12, 1Jo 2:18, Upp 19:20). Efter ett tag, säg några år, ska han så kungöra Kristi återkomst. Re denna återkomst så anser jag med Trevelyan att vi inte kommer att få se honom inkarnerad som människa igen. Kristus har ju redan gått det varvet. Istället får vi i se Kristus i hans uppståndelseform (eng. resurrection body): hur hans ande antar en hart när fysisk form genom kontroll av eterkroppen. Eterkroppen är det som ger den fysiska kroppen form och liv. ”Se, han kommer med skyarna... Kom Herre Jesus. Amen”

Det blir i alla fall spännande dagar. Det är Mellanöstern som är brännpunkten. Hela efterkrigstiden har det varit oroligt i regionen. Nu, genom ”Jasminrevolutionen”, har spänningen ökat ytterligare. Det krigas i Libyen, USA ockuperar Irak och Afghanistan, Israel är en vagel i ögat på sina grannar. I höst eller möjligen något senare (nästa år) blir det väl något slags urladdning. Den som lever får se.

- - -

Vad som fick mig att kolla Wikins uppgifter om Mahdin var en film jag såg på Youtube: den 51-delars ”Arrivals”. Det är en film gjord av några muslimska, men progressiva och ”ekumeniska” filmskapare. De gav nämligen även andra religioner rätt att existera. Filmen hade mot slutet citat ur Sagan om Ringen-filmerna och tolkade där Sauron som Antikrist, Gandalf som Mahdin och Aragorn som Jesus! Man kan säga: detta är EN av många tolkningar som är möjlig i detta fall. Stora konstverk kännetecknas av att de är mångtydiga, inte entydiga. Så Gandalf-som-Mahdi var ETT sätt att se på saken. Jag är inte muslim, jag är emot dess utbredning i Sverige (eftersom det sker under konfessionell täckmantel men för med sig icke önskvärda politiska förändringar). Men i övrigt har jag inget emot islam.

Nej visst: för om islam är ett credo där, enligt redovisad tolkning, Mahdin bekämpar Antikrist och bereder vägen för Jesu återkomst, är jag ganska med på noterna! Och sker det med exemplifiering i att en viss bok, en av mina favoriter, kan tolkas i denna riktning, att Sagan om Ringen kan ha relevans för vår tid, för 2011 och bortom, för de MASSIVA förändringar med profetisk-esoterisk vinkel som är att vänta – desto bättre.

Så ta fram din gamla Ringtrilogi, läs om Gandalf när han återuppstår efter striden mot balrogen och se Denne Mäktige Typ I Vitt rida till storms mot Ondskan. Ja min själ, Tolkien var helt rätt ute. Han gjorde rätt i att göra sin bok entydig på EN punkt, på punkten GOTT MOT ONT. Det onda måste bekämpas! Det finns ju vissa fantasyböcker där ondskan är hjälte (Moorcock, Leiber) men de har, som tur är, aldrig vunnit samma ikoniska status. Man måste vilja något med sitt verk, vilja det goda. Tolkien förstod det.

Relaterat
Årets Hajj
Tolkien
svd svd
Östra kanalen, Härnösand


منبع:
http://lennart-svensson.blogspot.com