Som ni märker har jag börjat med egna bilder på bloggen. Jag har skaffat kameramobil och kan nu skildra min vardag i både text och bild.

Jag kan nästan säga: alla bilder ska vara egna bilder! Alla bilder på Galaxen ska vara av mig, tagna av mig. Nåja, man får inte bli fanatiker. Men nog gillar jag hellre en banal bild tagen av mig själv än en tjusig bild från webben. Det blir mer personligt på så vis. Den banala bilden behöver en renässans i dessa dagar när vi kan få tillgång till all världens mästerverk med ett musklick. Visst gillar även jag Rafael, prins Eugen och Caspar David Friedrich men det kan bli för mycket av det goda. Nu ska jag satsa på eget bildmaterial. Om jag MÅSTE ha en bild på "Der Wanderer über dem Nebelmeer" så snor jag såklart den från nätet. Men annars blir det Svenssonbilder och Härnösandsfoton, även om inlägget handlar om Libyen, Kina eller USA.

Men jag har såklart viss TEMATIK också. Som: en bild på en US Paratrooper ur min egen samling om jag skriver om USA. Så KAN jag göra. Jag kan även strunta i tematik och skildra ett USA-inlägg med en bild på vad som helst ur min privata bildbank.

Bilden ovan är från Västra kanalen här i stan. Klaffbro. Ska man lämna Nattviken med en högmastad segelbåt måste denna bro fällas upp.

Orelaterat
Min privata Operation Barbarossa
"Tron" (1982)

منبع:
http://lennart-svensson.blogspot.com