1959 gav Robert Heinlein ut romanen "Starship Troopers". 1997 blev den film. Nu ska det göras ännu en version skriver SvD.

"Starship Troopers" ska bli film igen. Så bra då. Jo, det är bra...! Jag menar: ungdomen kan inte få för mycket av laservapen, aliens och sammandrabbande rymdflottor. De måste lära sig hur det är att strida på främmande världar, strida med elektronstrålar och laser, nyttja kraftfält och vinkelbildning och få understöd av krebabomber.

Ni ser min vana med terminologin. Det beror på att jag själv skrivit en roman om rymdkrig. Det är "Stridsmiljö 2500" som kom som pdf och epub tidigare i år. Här är ett inlägg med länkar till dessa filer, fria att ladda ner.

Detta verk gillas av Dem Som Vet. Vad sägs till exempel om detta:
Lennart Svensson spränger sin text med testosteron i form av en rapportliknande redogörelse från ett slag bland många i ett storskaligt krig med infogade Napoleoncitat här och där samt fräcka vapen. Låter det för hard core? Inte alls! Svensson vet att underhålla och roa sina läsare lika mycket som han vet hur en militär rymdoperation kan gå till.

Så skrev Fel Förlag på sin hemsida en gång. Det gällde deras science fiction-antologi från 2009 där jag hade en novell med, en novell som var ett kapitel ur min roman.

Vad handlar denna "Stridsmiljö 2500" om då? Den skildrar en viss Yoshi Medon allt från det första uppdraget som gruppchef till slutstriden då han är kompanichef. Människan har i det 26:e seklet råkat i krig med en främmande art, hon har fråntagits fyra av sina fem planetsystem, och nu måste man återerövra alltsammans. Det är en lång väg att gå men man får hjälp av några andra främmande arter - sideranier, attarcaner och andra - och så klart är teknologin state of the art för 2500-talet: fluoridlasers, pulsvapen, nanotekniska uniformer, komlänkar, ljudskärmar och mycket annat.

Och förutom att skildra huvudpersonen i hans vardag möter vi även krigskorrespondenter och politiker, generaler och utomjordingar. Hela spektrat i ett krig finns med: segrar och nederlag, förhandlingar och fikapauser, backhand-slag och överraskningar. Allt skildrat på det där omisskännliga svenssonska sättet.

Det vill jag mena! Ni som tvekar inför orden "gratis roman för nerladdning" och tror det är amatörernas afton, en desperat wannabe som lägger ut en dåligt korrläst, seg och inkonsekvent tramshistoria, ni kan vara lugna. Som sagt är ett av kapitlen redan publicerat i bokform, och gällande min skrivförmåga kan ni kolla upp tidningar som Flygrevyn, Magasin Provins och Morpheus Tales.

Relaterat
Stridsmiljö 2500, fri pdf
Antologi
Fakta om romanen

منبع:
http://lennart-svensson.blogspot.com