Vi läser på Gotiska Klubben att Axess hycklar. De tog bort en kommentar jag hade på Axess blogg, en där jag länkade till den här debatten. Den gällde alltså att mitt bloggande om Breivik blev en het potatis för Regimen. Och jag har för mig att detta var Axessinlägget ifråga; jag ser inte min kommentar nu, den togs ju bort vilket var själva poängen. Min kommentar med den besvärande länken till Galaxen, till Svenssonaffären - den raderades. Det var väl för känsligt för Axess att ha diskussioner om Breivik ens i kommentarsfältet.

"Det svenska folkstyret bygger på fri åsiktsbildning." Så står det i Regeringsformen. Johan Lundberg och hans tidskrift+blogg Axess verkar eminent inom denna åsiktsfrihet. Den hyllar och omhuldar denna frihet att säga vad man vill. Frihet att påpeka att vänster har ett våldsamt förflutet. Frihet att säga nej till Valerie Solanas utrotningsprojekt av vita män, nu senast hyllat i Turteaterns SCUM-manifest.

Lundberg bedriver borgerlig metapolitik. I sin tidskrift och annorstädes för han sansade diskussioner om konst och litteratur. Han driver linjen att konst får vara inlevelse, hantverksskicklighet, gripenhet, värdighet. Konst är mer än provokation på ett innerstadsgalleri. Konst är ande och liv. Lundbergs antologi "Under omprövning" är ett värdefullt bidrag till ett konstliv som förirrat sig i nihilismens vildmark.

Lundberg har koll på konst och litteratur. Det behövs i högerlägret. Dock får jag svårt för Lundberg när invandringsfrågan kommer på tal. Invandring är av godo, den ska hålla sig på nuvarande nivåer, detta är sentimentet på Axess. Invandringen ska vara fri tycks Lundberg mena. Då tänker jag: indeed, invandrare ska fritt få bosätta sig i vårt land. Denna frihet tenderar dock att leda till att de samlar sig med de sina på vissa platser (Malmö, Södertälje, Alby, Fittja) och att så kallad white flight uppstår. Googla det. Regimen ogillar dylik flykt och ser då till att område efter område berikas. Det blir ett slags tvångsintegrereing. Valfrihet för svenskar att säga nej till detta? Ingen.

Invandringen måste få fortgå tycks regimen mena. Vill man ha en minskning med 0,0000001 procent är man rasist. Vill man värna sitt folk och sin kultur är man rasist. Vita folk existerar inte, etniska svenskar finns inte, nordgermaner får inte finnas som grupp. Mentaliteten är anti-vit. Och propagering à la Axess att invandringen ska vara fri, den tenderar åt samma anti-vita sentiment.

Men kanske har jag missförstått något. Kanske kommer Axess att ta in artiklar med tendenser som "vita folk har bidragit med åtskilligt gott i historien", "de europeiska folkens kultur är värd att bevara", "vita tonsättares verk som de av som Wagner, Mahler, Bach, Mendelssohn och Beethoven är en unik gåva tll mänskligheten", "traditionell svensk kultur är värdefull", "svensknationella författare som Heidenstam, Karlfeldt och Snoilsky har något att säga mänskligheten".

Men jag tvivlar. Tar Axess in sådana texter är det slut med kulturstödet. Man måste vara anti-vit, då belönas man i dagens regim.

Relaterat
Kulturnytt P1: vetefält i Axess illustrerat med korn
Gotiska Klubben om Lundberg
Mångkultur = spännande
Radikalisering
Severini, "Boulevarden"


منبع:
http://lennart-svensson.blogspot.com